1:a advent...

Har idag äntligen fått tända första ljuset. Lyckats fått upp lite stakar och stjänor. Gjorde ett försök till ett pepparkakshus igår, men insåg när jag skulle sätta ihop delarna att jag glömt taket :o) Haha får göra taket sen.

Igår var vi även på julmarknad i Barkhyttan, köpte fina svampar och en tomte till min adventsljusstake. Sedan åkte vi ut till Torsåker för tomtesmyg i skogen. Riktigt mysigt! Rekomenderas till alla :o) Först fick man gå längst en lång stig som var upplyst med marchaller och lyktor, julgranskulor hängde i träden. Väl framme vid tomtens stuga fick barnen kika in i fönstret och vinka till tomten och nissarna som höll på att pyssla med julklapparna :o) Träffade även en troll, som Lowe blev livrädd för :o) Gobiten. Getter, pepparkakshus och Häxan som delade ut tandborstar och godis. Sedan bjöds det på korv, festis, glögg... riktigt mysigt och vilken julkänsla man fick.
Det var så spännande att jag och Lowe somnade som stockar klockan 8... vaknade halv sju imorse och började på med lite julpynt.
Nu ska jag hålla tummarna för att Niklas drar hem storkovan i Gävle på eftermiddagen medan jag jobbar och sliter för att få ihop till brödfödan ;o)


Influensavacc...

I måndags blev man vaccad mot influensa. Började med att jag fick grisöron. Har kännt mig tung i huvudet sedan dess, har nu fruktansvärt ont i halsen och en dryg kliande känsla i halsen. Antar att det är priset man får ta för att andra ska slippa bli jättesjuk.
Lowe har varit dålig i magen ända sedan vi kom hem från Turkiet. Själv börjar jag misstänka laktosintolerans... Har försökt gett honom laktosfri mat och då tycker jag att det blivit bättre, kanske bara är tillfälligheter. Får fortsätta utvärdera. Så himla tråkigt för honom att han inte får vara på dagis. En månad har han varit hemma sammanlagt nu. Hoppas han kan gå tillbaka nästa vecka.




RSS 2.0