Nattnings problem

Nu ligger Lowe och sover för första gången idag. Har sjukt svårt att få honom att somna på kvällarna så vi ska ändra lite på våra rutiner tänkte jag. Tidigare sov han en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen. Nu ska vi dra ner och bara sova en gång efter lunch. Hoppas på att han sover lite längre stund då istället och sedan somnar bättre och tidigare på kvällen. Har ju inte vara världens roligaste förmiddag med en gnällig pojke... men förhoppningsvis blir kvällen lugnare om man slipper hålla på med nattning i tre timmar. Har även börjat med att han får somna själv i sin säng. Lägger ner honom också ligger han (eller sitter för det mesta) och donar tills han somnar. Det är han däremot väldigt duktig på, inte en enda gång han skriker.
Nån som har barn i samma ålder... hur gör ni vi nattning? Eller hur gjorde ni vid 10månader?

Själv sitter jag och väntar på maten... har lax i ugnen och har nykokad färskpotatis som ska avnjutas med gräddfil och gräslök :o) Har lite bananer som håller på och bli gamla så idag ska jag nog baka bananmuffins eller nått. Igår bakade jag en rabarberpaj. Har blivit väldigt huslig av mig *skratt*

Igår när Niklas kom hem från jobbet tog han med sig grabbarna till öjaren så jag fick städa ifred. Går så himla snabbt när man inte har en liten en som kryper efter benen eller en hund som svansar runt. Nu är det bara två dagar kvar tills Niklas har semester. JIPPIE! Nästa helg far vi till söderut. Lowe ska på sin första sverigesemester :o)


Kommentarer
Postat av: Ang1e

Emilia har alltid varit omöjlig att natta. Fram tills hon var 1år och 10 månader fick vi bära henne tills hon somnade, vilket tog ca 1 timme. Sen fick hon en växasäng och nu får vi ligga bredvid henne och hålla hand tills hon somnar. Tar 30-60 minuter..

2008-06-25 @ 21:06:47
URL: http://angelica0lsson.blogg.se/
Postat av: Therese

Hej hej. Vi har en son som är snart 11 mån och vi ger han välling i soffan på kvällen och sen lägger vi bara han i sin säng och oftast somnar han. Men vissa kvällar kan han ju böka ordentligt och inte alls vela sova, så då tar de ju sin lilla tid. Men sen brukar han därimot vakna minst en gång på natten och vill ha välling för att kunna somna om. Riktigt tjatigt börjar de bli lär jag säga:) Sover Lowe hela nätter när han väl har somnat då??



Läste att han bara sover en gång på middan nu också men blir han inte hemskt trött på förmiddan då? För jag har också försökt få Devin att bara sova en gång på dagen men han blir alldeles för trött och grinig på förmiddagen så de går bara inte:)



Hoppas allt är bra. Kram Therese

2008-06-27 @ 20:09:33
URL: http://thessangruvman.blogg.se/
Postat av: Therese

Ja men precis så är de med Devin också att han lär sova ganska länge på morgonen om han ska orka va vaken till efter lunch. Men oftast vaknar Devin mellan 6-7 på morgonen så då får han sova en stund på förmiddagen annars orkar han inte:)



Devin har vägrat att tagit napp från dag 1 så vi har inga problem med de på natten iaf. Men på ett sätt skulle de ju va bra om han vela ha napp för då kanske man bara kunna stoppa in den om han vaknar på natten ist för att ge han flaska. Men de är skönt också att han inte vill ha napp egentligen. De är ju på två vis de där med napp tycker ja :) Men snutte filt har han som han tuggar på som "tröst" ist för napp ibland :)



Hur länge ska du va hemma och va mammaledig då?

Kram kram

2008-06-28 @ 22:06:40
URL: http://thessangruvman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0